Uitslag tombola pinksterfeesten

Onze leerlingen van de lagere school namen deel aan de sportsterrendagen van BLOSO in de topsporthal in Gent! Ze toonden al hun talenten en verzamelden heel wat sportsterren. Het waren TOP-dagen!

Sportsterrendagen

Onze derdeklassers namen deel aan de zwerfvuilactie van IDM. Gewapend met handschoenen, prikstokken en vuilniszakken kamden ze de omgeving van de school uit. Helaas moeten we zeggen dat ze behoorlijk wat werk hadden...

L3 Zwerfvuilactie

Dat er ook in onze eigen gemeente wel wat te beleven is, dat bewezen onze kids van klas 4. Ze brachten een bezoekje aan het Zeels museum, waar ze werden ondergedompeld in de geschiedenis van ozne gemeente.

L4 Zeels museum

Deze week mochten onze vijfdeklassers op experimenteervoormiddag bij de buren van OLVI-PIUS X. Ze werden ondergedompeld in natuurwetenschappen en techniek. Als echte laboranten en techniekers hebben ze de opdrachten uitgevoerd. En of ze geboeid waren!

L5 Doedag

In het taalthema 'kunstige kids' werkten onze vijfdeklassers rond kunststromingen en kunstenaars. Ze lieten zich hierdoor inspireren om hun eigen kunstwerk te maken tijdens de lessen muzo. Na een paar weken kunstig bezigzijn konden ze vorige week tijdens de kunstbeurs het resultaat voorstellen aan het grote publiek. En het moet gezegd : het was meer dan de moeite. Van fotografie tot mode, van Picasso tot Mondriaan, je kon het allemaal bewonderen. Onze leerlingen hebben de bezoekers rondgeleid en hen heel wat info meegegeven over hun werk en hun kunstenaar. Een knap initiatief!

Kunstbeurs L5

Het langverwachte moment is eindelijk aangebroken : De resultaten van de wiskundekangoeroewedstrijd zijn gekend! Alle deelnemers kregen een certificaat met hun score. Sommigen behaalden zelfs een plaats in de Vlaamse TOP-100! Een prachtprestatie. Anderen waren wat ontgoocheld. Maar ook hier geldt : Deelnemen is belangrijker dan winnen. Volgend jaar komt er een nieuwe kans. De deelnemers van klas 4 poseerden met graagte met hun prijze

IMG 4264 KopieIMG 4263 Kopie

De afgelopen weken gingen onze kinderen op stap met hun sponsorlijst voor de vastenvoettocht. Dit jaar kozen we als doel de VZW Ingobyi. Deze zet zich in voor het lot van moeder en kind in Rwanda. Het project werd vorige maand aan ons voorgesteld door dokter Ivo Corthouts en verpleegster Joke Poppe, die zelf actief zijn in deze VZW. Onze kids werden duidelijk geraakt hierdoor want ze verzamelden zomaar eventjes €4700 voor dit goede doel! Knap werk Piustieners! Een kippenvelmoment om de paasvakantie in te zetten!

IMG 3954

Vrijdag 31 maart dansten meer dan 500 scholen in Vlaanderen 'Doe de Sammy Pet'! Een initiatief van de stichting Vlaamse Schoolsport met als opzet : Maak van jouw speelplaats de leukste plek ooit met blije en dansende kinderen alom! Onze school werd verkozen tot apotheoseschool van Oost-Vlaanderen. We mochten een team van SVS welkom heten, samen met vertegenwoordigers van de krant en de radio. Er was ook een echte foodtruck met fruitsatés en smoothies. En onze kinderen konden zich uitleven met de vele speelkoffers die werden aangeboden. Tot slot dansten we met de meer dan 300 kinderen van onze lagere school de Sammy Pet-dans!

 

Donderdag 16 maart om half 9 zat de refter van onze school afgeladen vol... Onze wiskundeknobbels van klas 1 tot klas 6 namen deel aan de wiskundekangoeroewedstrijd. Dat is een jaarlijks weerkerende wedstrijd waarin wiskundeplezier centraal staat. Onze kids kregen weer een aantal serieuze hersenkrakers voorgeschoteld. Of ze het er goed van af hebben gebracht? Dat weten we binnen een paar weken.

Wiskundekangoeroe

'Doe de Sammy Pet' is een dans van SVS die we oefenen van klas 1 tot en met klas 6. Dansen is een goede manier om lichaam en geest gezond te houden. Dansen is sportief én cool! Dans met je vrienden en vriendinnen, broer of zus, mama en papa, ...
Oefen de "Sammy Pet dans" via deze videoclip en dans, dans, dans!

Op maandag 6 maart gingen de kleuters van K2 op bezoek naar de bibliotheek. Mevrouw Martine vertelde  over de “slimme brievenbus” en waar alle boekjes te vinden waren. Ze toonde boekjes die stuk waren door water, door in te knippen, door in te bijten en door in te tekenen… Dat doen onze tweedekleuterklassers natuurlijk NIET!

Ze vertelde ook nog een “reuze” verhaal over de gruffalo. Nadien mochten de kleuters elk een boekje kiezen om mee te nemen naar school. De computer heeft ze allemaal netjes gelezen. In hun klas hebben zij nu ook een bib en ‘ s avonds mag er een boekje mee naar huis. Joepie!

K2 Bib

Carnaval

Elk jaar kiezen we tijdens de vastenperiode een project uit waarvoor we willen sparen. Net voor de paasvakantie houden we onze jaarlijkse vastenvoettocht. We laten ons dan sponsoren per kilometer.

We gaan elk jaar op zoek naar een concreet project, waarbij we weten dat al onze centjes rechtstreeks terecht komen bij wie ze nodig hebben. Dit jaar kozen we voor INGOBYI. Ingobyi (Rwandees voor draagberrie of draagzak)  is een VZW die zich inzet voor het welzijn van moeders en pasgeboren kinderen in Rwanda. Kinderarts Ivo Corthouts en verpleegster Joke Poppe werken mee aan dit project, zowel hier als in Rwanda. Zij kwamen Ingobyi aan ons voorstellen. Het moet gezegd worden : onze kinderen waren onder de indruk. Nu maar hopen dat we een mooi bedrag bij elkaar sparen...

Ingobyi 2

Dat pesten niet kan, daar hebben we het tijdens deze anti-pestweek nog meer dan anders over gehad! Als afsluiter kregen we een aantal getuigenissen en een prachtig lied ons gebracht door ons koor de Maestro's! Kippenvelmoment om U tegen te zeggen...

Als opwarming voor carnaval : gekke brillendag, gekke hoedendag, dansdag, ... We zijn er klaar voor!

Collage

Tijdens deze week tegen pesten trekken we een klassikale smoel tegen pesten!!! Omdat wij vinden dat pesten hoegenaamd niet kan, en dat mag iedereen weten!!!

Collage Smoel tegen pesten

Inschrijven in een basisschool in Zele voor schooljaar 2017-2018 gebeurt in verschillende periodes. Als school moeten wij rekening houden met enkele voorrangsregels, waarover afspraken gemaakt zijn.

Er zijn verschillende periodes:

  • periode 1: inschrijven voor broers en zussen en kinderen van personeel (van 23 januari tot 3 februari 2017)
  • periode 2: aanmelden voor alle kinderen
  • periode 3: inschrijven voor alle kinderen met een ticket (van 18 april tot 12 mei 2017)
  • periode 4: start vrije inschrijvingsperiode (vanaf 29 mei 2017)

 Alle informatie is te vinden op de website www.naarschoolinzele.be

Inschrijvingsbeleid 2017 2018

Ons schoolfeest is intussen achter de rug. En het moet gezegd : Het was een overdonderend succes! De complimentjes worden langs alle kanten kwistig rondgestrooid. Zowel leerlingen als leerkrachten hebben er ongelooflijk van genoten. We kijken er met een warm gevoel op terug en hopen in de toekomst zeker nog eens met Dennis en Eefje te mogen samenwerken... In onderstaande fotovoorstelling kan je ons avontuur volgen van opbouw tot afbraak.

Zondagnamiddag en -avond werd met man en macht de circustent opgezet! Circus Picolini, wij zijn klaar voor een ongeëvenaard schoolfeest!

Opzetten circus

De circusdirecteur kwam vandaag onze nummers bekijken! Hij was laaiend enthousiast over wat onze kinderen allemaal lieten zien. Wij zijn helemaal klaar voor ons circus. Zondag maakt circus Picolini zijn intrede in Zele! Onze meesters en juffen zetten dan de tent op. We hebben dan nog een vijftal dagen om onze nummers te oefenen in de tent.

Oefenen

Nog even en dan is het zover : Onze langverwachte circusvoorstelling! Onze tweedeklassers hebben hun eigen affiches gemaakt. Wij heten jullie van harte welkom op 3 of 4 februari in de circustent op het Zandbergplein. Kaarten zijn nog steeds te verkrijgen op het secretariaat van onze school. Wees er snel bij, want er zijn al heel wat kaarten de deur uit!

985463336 bf9d340fd617e586

Onze derdeklassers gingen in de Wiek naar een voorstelling van hedendaagse dans!

985460354 ffa7714ebd6ab4cb

Meester Tim en de Maestro's zijn al maanden aan het oefenen. Nu weten we waarom. Het resultaat is verbluffend, de kerstmuziek hartverwarmend!

Ook Pius X-basis heeft z'n uiterste best gedaan voor de warmste week. De kinderen van klas 6 bakten en verkochten koekjes. Samen met de chocolaatjesactie van juf Tineke zorgde dat voor een opbrengst van €4480 voor de dappere b-engeltjes (dienst neonatologie van UZ Gent). Onze zesdeklassers gingen hun cheque zelf overhandigen in Boom.

Onze anderstalige leerlingen tekenden en vertelden het kerstverhaal op een eigentijdse manier! Knap gedaan!

15672940 1216744488412227 7308949938497227008 n

Dag 3 van de  bosklassen staat met stip genoteerd : AVONTURENDAG!!! Kinderen hebben weer mega hun grenzen verlegd : boogschieten, klimpaal, pendule, klimmuur, gocarts, ... Stuk voor stuk geweldige activiteiten. Een dag die onze Piustieners niet snel zullen vergeten.

Bosklassen Dag 3

Meer foto's vind je hier.

De tweede dag van onze openluchtklassen staan er 2 leerrijke activiteiten op het programma : Oriëntatieloop en heidewandeling. Tijdens de oriëntatieloop leerden we onze weg zoeken op het domein met behulp van kaart en kompas. Tijdens de heidewandeling vertelden de gidsen allerhande leuke natuurweetjes. Dat was superboeiend! Aan het eind van de dag was er nog een 'bangelijk' bosspel.

OLK Dag 2

Mer foto's vind je hier.

Dag 1 van onze openluchtklassen zit er reeds op. Het was een topdag! Na een vlotte busreis maakten we een heerlijke boswandeling. In de namiddag kregen we een rondleiding in het stadion van KRC Genk! Echt de moeite. Maar we waren vooral benieuwd naar onze verblijfplaats. Rond 16u konden we onze kamers innemen en ons installeren. Als avondmaal kregen we heerlijke frietjes met stoofvlees. We sloten de dag af met vertrouwensspelletjes, massage of een wandeling. Hopelijk wordt het een rustige nacht.

OLK Dag 1

Meer foto's vind je op onze facebookpagina of op de website onder foto's.

In K2B zitten er muizen! 2!  De juf vertelde een verhaal over een appel en een muis. Toen zijn ze zelf muisjes gaan knutselen.  En een huis voor hen,  en een appel voor hen. Ze hebben ook huizen gebouwd met grote en kleine blokken tot in de zandtafel toe. Nu zijn de blokken weer weg… maar de muizen? Die blijven!

K2 Muis zoekt een huis

Op donderdag 13 oktober gingen de kleuters van de peuter- en 1e kleuterklas met de bus naar het bos. Wat een avontuur! Daar aangekomen waren ook de mama’s/papa’s/oma’s/opa’s al gearriveerd met de auto. Na een koekje en enkele instructies mocht iedereen op ontdekking gaan in het bos. Er werd naar paddenstoelen en kikkers gezocht (… maar door de meesten niet gevonden …), blaadjes en nootjes werden in hun zakjes gestoken, over gevallen takken werd geklommen, enz. Moe maar voldaan gingen ze na enkele uurtjes weer terug naar school. Het was voor de juffen geen verrassing dat er al snel enkele vermoeide kinderoogjes werden gesloten. En toen werd het stil in de bus … De komende weken halen we het bos in de klas en mogen we naar hartelust experimenteren  en spelen met al onze gevonden herfstschatten. Dank je wel aan alle (groot)ouders om ons te begeleiden!

Ook de kleuters van K2 en K3 trokken naar het bos...

Bos

Old school is cool

3 en 4 februari is het schoolfeest. Dan komt circus Picolini met een échte circusvoorstelling. De circusartiesten worden wijzelf, leerlingen van Pius X. Een echte circusartiest kwam ons heel wat technieken aanleren. Van nu tot februari is het aan ons. Wij moeten 1 techniek écht goed onder de knie krijgen en trucjes leren, zodat we op 3 en 4 februari onze circustechnieken aan het publiek kunnen tonen. Dat wordt TOP!

Circus Picolini

Tijdens het thema over fruit wandelden de kleuters van de eerste kleuterklas naar de tuin van juf Tineke om de druivelaar te bekijken. Al bleef het natuurlijk niet enkel bij kijken, ook proeven kon niet ontbreken. Mmm, lekkere blauwe druiven! Alle peuters en kleuters proefden flink en wilden nadien blijven smullen. Met bolle buiken en plakkende handen gingen ze terug naar school.

K1 Druivelaar

Heel wat Piustieners namen deel aan de jaarlijkse scholenveldloop van SVS. Een aantal onder hen behaalde zelfs een podiumplaats. Proficiat aan al deze sportievelingen!

Scholenveldloop

Onze leerkrachten van klas 3, 5 en 6 gingen reeds op verkenning voor de openluchtklassen. Klas 3 gaat op boerderijklassen. 5 en 6 gaan op bosklassen.

Ben je nog niet ingeschreven, geef dan zo snel mogelijk een seintje aan je juf of meester zodat je dit zeker niet hoeft te missen! Het worden onvergetelijke dagen!

Boerderijklassen

OLVI-Pius X sport : De weergoden zijn ons alvast goed gezind geweest voor onze 2 activiteiten : Petanquetornooi en jogging. De jongste Piustieners van de campus hebben gelopen, met schitterend resultaat zoals je op de foto kan zien. Onze school werd uitgeroepen tot snelste school!

Jogging

In onze tweede kleuterklas is er gewerkt rond gezonde voeding. Onze kleuters gingen appeltjes plukken in de boomgaard. Nadien hebben ze in de klas heerlijk appelsap gemaakt. Met dank aan de vele helpende handen van mama's en oma's.

K2 Gezonde voeding

Het vierde leerjaar ging op zoek naar waterdiertjes in Bastion 8, het natuurbezoekerscentrum in Dendermonde. Het werd een leerrijke uitstap bij heerlijk nazomerweer.
L4 Bastion

De kinderen van het 5de leerjaar leerden over lengte, gewicht en inhoud. Geen betere manier om dat te doen dan door alles zelf te gaan uitproberen. Hoeveel bekers kan ik vullen met 1 liter water? Wat is de lengte van de gang? Hoeveel weegt een blokje kaas? Dat hebben ze allemaal proefondervindelijk kunnen ontdekken!

Meetcircuit

Vrijdag 16 september was het strapdag. De straat van de school was voor 1 dag verkeersvrij. Kinderen, mama's en papa's, oma's en opa's, ... iedereen kwam te voet of met de fiets naar school. Onze straat werd een echte speelstraat waar we naar hartenlust konden spelen, fietsen, skaten, krijten... Een topdag!

strapdag

Strapdag

 

 

Onze vijfdeklassers zijn gestart met hun project rond de metertuintjes. Na de uitleg over zaden en planten van meester Klaas konden we écht aan de slag. Er kwam heel wat planwerk aan te pas : Welke zaden zetten we? Hoeveel ruimte hebben ze nodig? Wat kunnen we wanneer oogsten? We gingen naar de AVEVE en kochten de nodige zaadjes aan. We gingen voorplanten in de klas en voeren binnenkort ook een aantal onderzoekjes uit op onze planten. S.T.E.M. in onze klas! 

Metertuintjes

Naar jaarlijkse gewoonte gingen de kinderen van het derde leerjaar naar de muziekacademie. Ze maakten er kennis met verschillende muziekinstrumenten. Deze werden bespeeld door ervaren muzikanten. Tijdens de workshops kregen ze zelf de kans om deze instrumenten uit te proberen. Er was ook een workshop 'woord' waar de kinderen creatief omgingen met taal. Als afsluiter kregen alle kinderen een toeter en speelden en zongen ze samen een lied. Het was een leuke muzikale namiddag.

Muziekacademie

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32