Middenin de krokusvakantie is het Aswoensdag. Het is de start van de vastentijd.

Als we op maandagochtend weer de schoolbanken opzoeken, vind je ons eerst allemaal samen in de turnzaal voor een startmoment bij deze veertigdagentijd.

De campagne van Broederlijk Delen wordt voorgesteld en ook hier worden doe-ditjes de rode draad gedurende deze tijd op weg naar Pasen.

Zo komen we elke maandagochtend samen tot het paasvakantie is om telkens een deel van het projectverhaal te beluisteren, te bekijken, te bespreken, een doe-ditje mee te geven.

Als de vastentijd op zijn einde loopt, laten we de leerlingen nog eens 'in 't eigen hart kijken' : wat deed ik niet zo goed, wat kan beter ?

Nadat in de klas over schuld en vergeving werd gesproken worden in een biechtviering op maat van het kind deze twee begrippen omgezet in de praktijk.

Als de Goede Week voor de paasvakantie komt kan er ook een plaats worden gegeven aan de belangrijke momenten tijdens deze week : Witte Donderdag, Goede Vrijdag.

Vrijdag voor de paasvakantie houden we een gesponsorde vastenvoettocht die eindigt op het sportplein. Daar wordt het totaalbedrag bekendgemaakt dat onze kinderen bijeen hebben gestapt, nadat zij familie en vrienden om sponsoring vroegen. Dat geld wordt geschonken aan Broederlijk Delen en/of een ander gekozen project.

 

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32