ecomagieEen goochelshow waarbij we ook heel wat konden leren... Was dat wel mogelijk vroegen we ons af. Dat het mogelijk was werd van bij het begin duide- lijk! De goochelshow ECOMAGIE bracht onze leerlingen van klas 4, 5 en 6 op een magische, interactieve en leerzame manier op de hoogte van de mo- gelijkheden én de voordelen van afvalpreventie en energiebesparing. ECOMAGIE is in feite een laboratorium, waar de professor (goochelaar Guinelli) de leerlingen verraste met knappe goocheltrucs met een educatieve knipoog. Opwarming van de aarde, afvalpreventie, sorteren van afval, recyclage, isoleren en energiebesparen... haast alles kwam aan bod. En dat onze leerlingen ervan genoten hebben, dat was duidelijk van hun gezichten af te lezen.
 

Klas 5 trok op dinsdag 26/2 naar het cultureel centrum Belgica in Dendermonde voor de opvoering van het toneelstuk 'Vaders en eieren' :

Een aanstaande pinguïnmoeder en -vader hebben heel wat te regelen nadat er na lang wachten een kindje op komst is, zeker omdat bij pinguïns de vader het ei uitbroedt en de moeder op zoek moet naar voedsel.

 

20120204 - vaders en eieren - het banket1  Vaders en eieren

In klas 1 werkt men in wero en taal rond het thema “Kunstige beroepen”. In het kader hiervan gingen ze op maandag 25 februari op uitstap. Ze kregen een rondleiding achter de schermen in het NTGent en konden een kijkje nemen op het podium, achter de coulissen, in de kleedkamers van de acteurs en nog een heleboel andere interessante plekjes. Het was een leuke ervaring. En nu zelf het podium op!

 

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32