Om onze kinderen op een bewegingsgezinde manier op onze speelplaats willen bezig houden organiseren we met de school tal van activiteiten.

De leerlingen van de 3e graad zorgen voor de gratis verhuur van speelmateriaal in het speelhuis.
Alle leerlingen kunnen tijdens de speeltijden strips, gezelschapspelen, rollend materiaal, houten blokken, ... komen afhalen in het speelhuis om tijdens de speeltijd te gebruiken. Onze oudste leerlingen leiden dit in goede banen.

Omdat het belangrijk is om onze leerlingen een zo gevarieerd mogelijk animatieaanbod aan te bieden kunnen ze tijdens de middag ook dansen op hun favoriete muziek. Daarvoor hebben we zelfs een groot vast podium onder het afdak.

De speelplaats is ook voorzien van enkele geschilderde sportterreinen en hinkelspelen, een basketbaldoel en een octopusdoel.

Wie liever onder begeleiding sport en speelt kan elke middag een activiteit vinden in de speelkalender. Elke middag is er een activiteit voor een bepaalde graad. Dit kan een sport-, knutsel- of spelactiviteit zijn. Een greep uit het aanbod: hockeyinitiatie, basketbalinitiatie, grote spelen, filmmoment, knutselen met de leerlingenraad.

Elke dinsdag is het balvrije dag en kunnen de leerlingen genieten van een speelplaats zonder voetballen, basketballen, ... Op deze balvrije dag is het voor een bepaalde graad ook wieltjesdag. De leerlingen mogen hun eigen rollend materiaal meebrengen naar school en op een afgebakende zone op de speelplaats rijden.

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32